Kuchnia molekularna (warsztaty z ciekłym azotem)
Zajęcia kulinarne, które poprowadzą Edukatorzy z Fundacji Nadwiślańskiego Uniwersytetu Dziecięcego, skierowane do dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 12 lat wraz z opiekunami. To wydarzenie dla wszystkich, którzy chcą doświadczyć magii jedzenia w zupełnie nowy sposób – kuchnia zamienia się w laboratorium, a potrawy stają się eksperymentem inspirowanym nauką i literaturą. A jeśli po warsztatach zapragniecie „ugotować” coś nowego, w naszej filii mamy zwiększony wybór księgozbioru o tematyce kulinarnej, więc jeśli zabraknie inwencji twórczej jest możliwość skorzystania z gotowych „ściągawek”. Zapraszamy zarówno początkujących, jak i małych kuchmistrzów!
Warsztaty przeprowadzone w ramach Tygodnia Bibliotek.
Na warsztaty obowiązują zapisy: tel. 22 620 97 83, e-mail bd32@bpwola.waw.pl.
Uwaga opiekunowie: w trosce o bezpieczeństwo Waszych pociech prosimy, pamiętajcie o wszelkich alergiach i podczas warsztatów, wspólnie zatroszczmy się o zdrowie „małych kucharzy”!